· 

Retreat met Hanneke Norbruis

‘Wie ben ik’ ‘Wat doe ik hier’ ‘Wat doet ertoe ‘ ‘Wat wil ik nou echt’, het zijn de levensvragen die de meesten van ons zich gaan stellen.

 

‘Jezelf kennen is het begin van alle wijsheid ‘ ~ Aristoteles

 

 

Als we de gelaagdheid en diepere betekenis van fabels, mythologie, eeuwenoude overleveringen uit bijvoorbeeld Egypte, Mexico, de Indianen- of Aboriginal samenlevingen en ook de diepgaande wijsheden van de Tao Te Ching, Bhagavad Gita, Kabbalah, en de Bijbel leren lezen en begrijpen,

dan opent zich een bron aan inspiratie om bewuster, compassie- en betekenisvoller te leven.

 

We hoeven niets alles zelf uit te vinden, generaties voor ons wijzen ons de weg.

 

Dat is wat de beoefening van yoga ons biedt. Yoga betekent vereniging, verbinding en ook balans, harmonie.

Als je weet wie je bent voorbij het kleine ego-denken, dan verandert alles.

Het is geen rationeel weten, maar een innerlijk weten dat door stil te worden en regelmatig mediteren zichtbaar wordt.

Foto Hugo Pinksterboer

 

Ruim drie jaar geleden realiseerde ik mij dat ik dat wat ik zocht niet meer in opleidingen zou vinden, maar dat datgene wat ik wilde weten en ervaren in mijzelf leeft. De plannen die ik maakte om daar te komen werden gedwarsboomd door de wereldwijde pandemie, en stap voor stap ging mijn leven een richting op die ik nooit had bedacht maar waar ik wel wilde zijn.

 

Het voelde alsof een wijze vrouw geduldig had gewacht tot ik er klaar voor zou zijn, om mij vervolgens telkens hints en inspiratie te geven om mijn innerlijk weten te vertrouwen. Ik noemde haar La Que Sabe, zij die weet. Ze is wijsheid en de curandera in jezelf, de heleres, en ze is Shakti, de oergodin in al haar verschijningen. 

 

Ik hoopte op LIEFDE en wilde VRIJ zijn, maar bovenal wilde ik ZIJN, zonder iets toe te voegen of weg te laten.

Het was alsof deze oermoeder zei 'toe maar. ga maar, dat kan jij', 'laat alles LOS wat je ervan weerhoudt om liefde, vrijheid en soeverein te zijn'.

Ze liet me zien dat gebrek aan zelfrespect maakte dat ik beter voor anderen dan voor mijzelf zorgde. Dat wist ik ergens uiteraard allang, maar mentaal weten is onvoldoende om de omslag te kunnen maken. Op het moment dat je deze wijsheid in al je vezels ervaart, gaat het licht in alle verdiepingen aan.

 

‘A Guru is not someone who comforts you. A Guru is someone who is willing to destroy all that is limited in you’ ~ Sadhguru 

 

 

 

Dat gun ik jou ook, en hoewel er geen toverformule bestaat, weet ik zeker dat jouw innerlijke guru zich kenbaar zal maken als jij er klaar voor bent.

 

Ik organiseer groepsretreats en (vanaf maart 2023) individuele retreats waarin dit de rode draad is.

 

Mijn retreats zijn kleine intensives en gaan dus dieper dan de gemiddelde workshop, yogavakantie of lang weekend.

Ik heb zelf veel opleidingen, workshops en retreats gevolgd en weet daardoor precies wat ik wil delen en in welke vorm.

Naast mijn inspiratie geef ik veel vrijheid en zachtheid, maar jouw focus op jouw doel is bepalend.

 

‘Wie ben ik’ ‘Wat doe ik hier’ ‘Wat doet ertoe ‘ ‘Wat wil ik nou echt’, het zijn de levensvragen die we ons stellen als we een bewuster, compassie- en betekenisvoller leven willen ervaren.

 

Je bent heel erg welkom xx

Mijn mailadres

Reactie schrijven

Commentaren: 0