Sacred Rivers
Hanneke blogt · 16. februari 2024
The "rights of nature" movement wants to give sacred rivers the same rights as people, and some religious groups are leading the way. It's part of many efforts around the world to preserve nature by drawing on faith traditions
Arjuna
Hanneke blogt · 13. februari 2024
Misschien vind je het leuk om mij te volgen tijdens mijn zoektocht in de Gita en wie weet maak ik weer een luisterboek van mijn bevindingen.

Thee bij de Zenmeester
Yoga · 05. februari 2024
Een verhaal over thee en Zen
Online cursus Yamas & Niyamas
Hanneke blogt · 23. januari 2024
De Yoga Sutra’s van Patanjali, een eeuwenoude tekst die bij veel yogaopleidingen op de literatuurlijst staat. De beoefening van het yogapad zou stagneren als de yamas en niyamas niet geïntegreerd zijn in het leven van de yogi. Daar wilde ik meer van weten, tijd dus om erin te duiken.

De dochters van Eva
Hanneke blogt · 19. november 2023
In The Daughters Of Eve onderzoekt Bettany Hughes hoe het zit met dat verhaal over Eva en die appel, over Salomé en Jezebel en hoe er eigenlijk echt over vrouwen in de Bijbel is geschreven.
Meditations on the Gita - Ram Dass
Meditatie · 05. november 2023
Meditations on the Gita by Ram Dass Image Rijksmuseum Amsterdam

Over chakra's, de wervelkolom en fascia
Hanneke blogt · 08. augustus 2023
Over chakra's, de wervelkolom en fascia.
De gave van geven
Hanneke blogt · 05. augustus 2023
Stilte en ruimte vullen we het liefst met van alles wat we verzamelen aan spullen, herinneringen, bezigheden, mensen, en altijd bang om tekort te komen dus het liefst telkens meer.

Spiritueel narcisme
Hanneke blogt · 24. juli 2023
In de jaren ‘90 kregen de yogascholen waar o.a Madonna en Sting kwamen sterrenstatus. De yogaklassen puilden uit, want iedereen wilde erbij horen.
De houdbaarheid van vrouwelijkheid
Hanneke blogt · 11. juli 2023
Er is de laatste jaren veel te doen over het balanceren van het mannelijke en het vrouwelijke, en dat maakt me enorm gelukkig, want zonder harmonie zullen er nooit oplossingen komen voor de vele problemen waarmee we dagelijks te maken hebben.

Meer weergeven