Brahmacharya - Celibaat
Hanneke blogt · 14. juli 2024
Brahmacharya kunnen we begrijpen als een leven leiden dat zodanig gedisciplineerd is dat spirituele vooruitgang en uiteindelijk verlichting mogelijk is.
Word niets en alles
Hanneke blogt · 14. juli 2024
Door oefening in stilte en meditatie kom je op een punt waarop je kunt zijn. Op dat moment word je de toeschouwer, degene die vanuit rust en stilte kan aanschouwen en beschouwen. Je bent de ware tegen gekomen.

Je zielsverlangen
Hanneke blogt · 14. juli 2024
Als er echt naar je geluisterd wordt opent je hart zich als vanzelf zodat je natuurlijke aroma van creativiteit en uniek wezenlijk wezen zich spontaan laat zien. Dit is wie je werkelijk bent. De zoektocht naar weten wat je écht wilt gaat onherroepelijk samen met begrijpen wie je écht bent. Het is waarschijnlijk de spannendste en meest avontuurlijke reis die je ooit zult ondernemen”.
Een jaar leven
Hanneke blogt · 13. juli 2024
Toen ik in het najaar van 2019 vertelde dat ik het volgende jaar zou leven alsof het mijn laatste jaar zou zijn, werd dat niet altijd overal even enthousiast ontvangen. Ik begreep dat wel.

Over yoga
Hanneke blogt · 01. juli 2024
*** Hanneke blogt Ik schrijf stukjes over spiritualiteit. Ik dobber een paar dagen op een bepaald woord of onderwerp, lees wat de oude geschriften en gerespecteerde leraren erover zeggen, luister naar interviews en Dharma talks en oefen mijzelf er vervolgens in om de juiste woorden te vinden die ik graag met je deel.
Pelgrimage Leipzig
Hanneke blogt · 15. juni 2024
Als je reist ben je dan een reiziger, een toerist of een vakantieganger? Of zou je jezelf nomade, zigeuner of wie weet wel pelgrim noemen?

Jaloezie
Hanneke blogt · 04. juni 2024
Jaloezie is een emotie van het hartchakra, anahata chakra, en het tegenovergestelde van vreugde en blijdschap.
Wat is een Guru?
Hanneke blogt · 01. juni 2024
“Als je het pad bewandelt vraag dan niet advies aan iemand die zijn huis nooit verlaten heeft” ~ Rumi

Je goddelijke gang
Hanneke blogt · 18. mei 2024
Je goddelijke gang betekent immers niet egocentrisch, narcistisch of met veel herrie en aandacht jouw ruimte innemen. Je goddelijke gang is authentiek en vol vertrouwen aangezien je weet dat je ged
Intuïtie
Hanneke blogt · 17. mei 2024
Om bij intuïtie te kunnen komen zullen we het intellect moeten verstillen.

Meer weergeven