Over chakra's, de wervelkolom en fascia
Hanneke blogt · 08. augustus 2023
Over chakra's, de wervelkolom en fascia.
De gave van geven
Hanneke blogt · 05. augustus 2023
Stilte en ruimte vullen we het liefst met van alles wat we verzamelen aan spullen, herinneringen, bezigheden, mensen, en altijd bang om tekort te komen dus het liefst telkens meer.

Spiritueel narcisme
Hanneke blogt · 24. juli 2023
In de jaren ‘90 kregen de yogascholen waar o.a Madonna en Sting kwamen sterrenstatus. De yogaklassen puilden uit, want iedereen wilde erbij horen.
De houdbaarheid van vrouwelijkheid
Hanneke blogt · 11. juli 2023
Er is de laatste jaren veel te doen over het balanceren van het mannelijke en het vrouwelijke, en dat maakt me enorm gelukkig, want zonder harmonie zullen er nooit oplossingen komen voor de vele problemen waarmee we dagelijks te maken hebben.

De stilte in thee
Thee · 25. juni 2023
Als iemand de beoefening van theedrinken als meditatie eenvoudig kon uitleggen dan was het Thich Naht Hahn, de Vietnamese Zenbuddhist die een grote rol heeft gespeeld in de bekendheid van mindfulness in de Westerse wereld. Samenzijn in stilte heeft iets magisch en begeleid door thee is de spirituele verbinding voelbaar. Na water wordt thee het meest gedronken op aarde en kent het een enorme diversiteit aan smaken en bereidingen en een lange rijke geschiedenis. In stilte zijn is niet eenvoudig...
De mening van anderen
Bindu · 15. juni 2023
Inmiddels heb ik geleerd dat de reactie van de ander vaak meer over die ander zegt dan over mij.

Gemberthee met limoen
Thee · 07. juni 2023
Binnen Ayurveda wordt er ruimschoots gebruik gemaakt van gember, gedroogd en ook vers. Gember heeft namelijk enorm veel goede eigenschappen. Zo stimuleert het de spijsvertering (Agni) , helpt het gifstoffen uit je lichaam te verwijderen, is het goed voor je gewrichten, werkt het slijmoplossend, verwarmt het en stimuleert het de eetlust. Ik drink vrijwel elke ochtend gemberthee met citroen en honing, al moet Ik als Pitta van de laatste twee niet teveel nemen. Het drinken van de thee doe ik na...
Sanctuary of the Soul
Hanneke blogt · 16. mei 2023
Thuis is waar hoofd, hart en ziel samenvallen, in lijn raken en de rust vinden om te zijn. ❤️ Hanneke

Hokusai says - Roger Keyes
Gedichten, Quotes en Verhalen · 18. maart 2023
In het gedicht 'Hokusai Says' verwoordt Roger Keyes hoe de kunstenaar Hokusai ons leert kijken naar het ogenschijnlijk normale.
Memory Lane
Hanneke blogt · 11. maart 2023
Yogastudio Norbruis Zaandam

Meer weergeven