Samen op pad

YOGAstudio Hanneke Norbruis wil niet zozeer groter worden, maar juist nóg dieper gaan.

 

Er zijn mensen die één of twee keer per week yoga voldoende vinden en anderen hebben behoefte aan verdieping.

Je kunt een yoga docentenopleiding volgen, maar je hebt niet zo behoefte aan al die anatomie en ook hoef je niet persé alle asana's bij naam te kennen. Bovendien wil je het voor jezelf doen, dus lesgeven en anderen corrigeren/ adjusten (wat in heel veel opleidingen nog altijd als erg belangrijk wordt gezien) is niet je ambitie.

 

Dus uit het hoofd en ín alle 5 de koshas (de verschillende lagen waaruit wij opgebouwd zijn) waarnemen waar het jou omgaat op dit eigenaardige pad met alle 10.000 joys & sorrows.

 

Iedereen wil geluk, gezondheid en liefde ervaren. Wat is jouw hartenwens? Waar gaat jouw leven over? Hoe kan jij meer tijd voor jezelf maken?

Wat maakt dat jij lekkerder in je vel gaat zitten? En wat houd je tegen?

 

Ken je De Mythe van Inanna?

Inanna wil bij haar grote liefde zijn die recentelijk is overleden. Om daar te komen moet ze afdalen naar de onderwereld waarbij ze door zeven poorten gaat. Telkens als ze door een poort verder af wil dalen moet ze sieraden en kleding afleggen. Als ze uiteindelijk volledig naakt is en al haar aardse bezittingen heeft afgelegd, is haar Ware Zelf te zien.

Het verhaal symboliseert onze tocht naar bevrijding, voorbij alle maskers en rollen die we spelen, voorbij alle concepten en overtuigingen waar we aan vasthouden. De grote liefde is jouw echte Zelf. De 7 poorten zijn de verschillende lagen die je los gaat laten om daar te komen. Diezelfde symboliek vinden we in de Dans van de 7 Sluiers die Salomé uitvoerde. En ook in onze 7 belangrijkste chakra’s waarin allerlei informatie versluierd ligt te wachten om wakker te worden.

 

‘Daar heb ik allemaal geen tijd voor’, hoor ik je denken. Want je hebt het immers al druk genoeg, je rent maar door, werk en privé, alles en iedereen trekt aan je en bovendien voel je je schuldig als je daaraan niet eerst aandacht besteedt.

Tijd voor jezelf? Hoe dan?

 

Dát dus, dáár gaat het wat mij betreft over! Weer in balans komen, met gemak je vele taken op je nemen zonder dat je daarna als een zandzak op de bank in slaap valt, of juist ‘s nachts klaarwakker ligt. Je gezond en energiek voelen, weer zin in van alles, motiverend naar jezelf en anderen … en zoveel meer!

Naast de vaste lesuren die ik geef, deel ik met overgave workshops, speciale programma's, retreats en heel veel meer!

Houd dus de agenda in de gaten.

 

Karuna, met liefdevolle groet, Hanneke Norbruis

 

(Karuna = compassie = actie ondernemen om deze wereld weer in haar natuurlijke balans te brengen)