Reacties van deelnemers aan lessen, workshops, retreats en cursussen.

Dank je wel xx

Commentaren: 1
  • #1

    Aleid (zondag, 29 november 2020 21:32)

    Vandaag de webinar stiltedag / stilteretraite van Hanneke mogen meemaken. Allereerst al een stap om een dag alleen voor mezelf te reserveren. En dan , hoe heerlijk je dan volledig over te geven aan wat Hanneke biedt. Haar ervaring en de doorleefde begeleiding en haar prettige stem zorgen ervoor dat je je helemaal laat onderdompelen in yoga en meditatie. Na een enerverende periode had ik dit echt nodig. Haast jammer om te stoppen en weer terug te keren in het " gewone" leven. Ik wilde de heerlijke ontspanning vasthouden. Maar gauw weer op zoek naar een nieuwe beleving als deze, bij Hanneke

Een kleine selectie van berichten die ik ontving n.a.v het feit dat ik stop met mijn eigen yogastudio op weg naar nieuwe uitdagingen.

Niet lang na mijn aankondiging moest ik, vanwege het corona-virus,  de studio 2 maanden eerder sluiten dan gepland.

Lieve Hanneke,

Mooi om te zien hoe zorgvuldig jij omgaat met het verkondigen van jouw vertrek. Daaraan merk ik hoe invoelend jij bent en rekening houdt met hoe jouw beslissing om te stoppen, aan kan komen bij anderen.

Dat doet goed want ook al is het niet geheel onverwachts, ik vind het altijd moeilijk om afscheid te nemen van dierbare mensen en dat ben jij voor mij. Zoals jij ons mee nam in jouw zielenroerselen tijdens de yogalessen en meditatie zijn voor mij heel waardevol geweest. Die momenten zal ik missen. Daarom wil ik jou bedanken voor jouw zijn en het delen daarvan met ons en wens ik jou al het goede op jouw nieuwe pad en dat je de richting weet te vinden die voor jou bedoelt is ♾

Ik geniet van alle fragmenten uit de Home Retreat. Het lijken cadeautjes elke keer. Heb nog lang niet alles gezien, gehoord of gedaan, maar ga hier heel lang nog van genieten. Jouw woorden geven mij troost als ik thuis kom van een hectische avonddienst. Dank je wel daarvoor 🙏🏻

Hoi Hanneke,

Wat ontzettend dapper om zo’n grote stap te nemen.

Ik ben uiteraard niet zo blij met jouw besluit, maar had het eerlijk gezegd wel al aan zien komen.

Ik heb er bewondering voor dat mensen zo’n grote stap durven te nemen en voor zichzelf kiezen.

Zeker sinds het overlijden van mijn vader zeg ik altijd, geniet zo lang het kan!

Je weet nooit wanneer je tijd op is.

Dus Hanneke, doe wat je graag wilt doen en geniet er van!

Ik ben blij dat ik al die jaren van jou les heb mogen hebben en heb daardoor ook jou zien groeien en veranderen.

Jouw visie is misschien niet altijd mijn visie geweest, maar in al die jaren dat ik van jou les heb gehad,

heb ik zelf toch ook steeds meer rust mogen ervaren en heb ik veel mooie dingen van jou mogen leren.

Dit is echt van waarde in het dagelijkse leven.

Lieve Hanneke,

Misschien een beetje late reactie van mijn kant, maar ik ben de afgelopen week behoorlijk ziek geweest. Aangezien je niet zomaar wordt getest, weet ik niet 100% zeker of ik het virus heb gehad, maar alle symptomen wijzen er wel op. Ik heb in die dagen ontzettend veel aan jouw ontspanningsoefeningen gehad en heb meermaals in gedachten jouw rustige stem gehoord dat het wel goed kwam.

 

Zo’n negen jaar geleden zijn wij bij jouw studio begonnen. We vonden het fijn dat we maar met z’n vieren waren toen, want daardoor hebben we alle aandacht gehad en konden we de oefeningen op de juiste manier leren. Wij hebben bewust toen gekozen voor een kleinere studio, omdat we in een grote groep op de sportschool niet het idee hadden dat we dan de juiste Pilates les zouden krijgen.

 

Ook de heerlijke massages, die ik van je heb gehad (en hopelijk straks weer gewoon bij je kan krijgen..!!), hebben altijd een enorm effect op me gehad. Ik kwam heel ontspannen thuis en de weken erna heb ik daar altijd profijt van gehad.

 

Toen je vertelde dat je ging “stoppen” met de studio, gaf me dat een heel dubbel gevoel! Ik gun het je van harte en snap absoluut je beslissing, maar......... hoe ga ik nu verder? Dus dat wordt discipline krijgen en elke dinsdag trouw op mijn matje liggen en denken aan je lessen! Wie weet kom ik nog eens voor een privé sessie, als dat weer mogelijk zou zijn.

 

Ik vind het heel vervelend om je op deze manier te bedanken voor je goede lessen, heerlijke massages en ontspannen gesprekken. Ik had dit veel liever persoonlijk willen doen, maar dat zit er voorlopig niet in. Ik hoop wel dat ik als alles weer in orde is, gewoon nog massages bij je kan krijgen.

Ik wens je langs deze weg enorm veel succes met je beslissing en hoop dat dit is wat je altijd al hebt willen doen.

Ik ga je zeker missen!

Heel veel liefs en sterkte in deze moeilijke tijd!

Lieve Hanneke,

Het is vast vreemd voor je om in deze roerige periode de studio te sluiten.

Hopelijk gaat het goed met je.

We gaan elkaar vast weer zien, op straat of in een les. Dat hoop ik!

Maar omdat ik niet weet wanneer dat is, wil ik je via deze weg bedanken.

De afgelopen zeven (of acht?) jaar heb ik bij jou geleerd hoe ik me kan ontspannen, en hoe ik kan horen wat mijn lijf me vertellen wil.

In perioden van zwangerschap (en naweeen), stress en stilte, relatieperikelen, verbouwingen, carriereswitches en wat al niet meer waren de dinsdag- of donderdagavond momentjes van geluk. Vaak kwam ik met een vol hoofd een pilates- of yogales binnen, om een uurtje later volledig ontspannen weer naar huis te gaan. Ik heb veel van je geleerd.

Dus een dikke dank-je-wel!

Het gaat je goed!

Dit bericht ontving ik n.a.v de 5-daagse Rust in je Hoofd:

"Hoi Hanneke, I found the workshop Rust in je Hoofd very interesting. I enjoyed the background and explanations you gave. The methods reminding me that I would benefit from more mindfulness/meditation practice. I feel no in tune with myself and how I act//react during the day.
Thank you from the bottom of my heart ❤"

Lieve Hanneke, eindelijk even rust om jou een berichtje te sturen. Afgelopen maandag is mijn dochter geboren! Het is weer een wondere wereld waar je in terecht komt met zo een baby’tje. Heel veel liefde, warmte en daarbij veel verwarring, zoektochten en uitdagingen. Ik had een heftige bevalling en wat heb ik veel gehad aan de meditatielessen. Het lukte mij daardoor goed om bij mezelf te blijven, mezelf te aanschouwen en daaruit kracht te halen. Ook nu, de hectische tijd na de bevalling, het leven weer helemaal overhoop, lukt het me om bij mezelf te blijven. Ongelooflijk wat sterk je eigenlijk kunt zijn en dat ik dat heb mogen ontdekken dankzij jouw yogalessen. Jij en je lessen zijn dus belangrijker in mijn leven dan ik van tevoren ooit had kunnen bedenken. Ik weet niet wanneer ik er weer ben maar je kunt er uiteraard op rekenen dat ik weer bij je op de mat terecht kom! Ik volg natuurlijk nog fanatiek je website en nieuwsbrieven;)
Hoop dat het goed met je gaat en wie weet al tot snel. Liefs,

Ik heb net je vijfdaagse 'Rust in je Hoofd' achter elkaar gedaan en afgerond. Vond het zo bijzonder! Ik kan wel de hele dag naar jou stem luisteren, zo heerlijk! En ook prachtige meditaties en heel veel geleerd. Dank daarvoor. Heel bijzonder.