· 

Je goddelijke gang

 

Jarenlang had ik moeite met mensen die veel aandacht vroegen. Je kent ze waarschijnlijk wel. Ze komen binnen op een wijze waardoor iedereen wel naar haar moet kijken. Of ze hebben altijd kwaaltjes of andere dingetjes waardoor iedereen zich aan hem moet aanpassen. Tijdens een opleiding of vergadering stellen ze bewust veel vragen, over voor de hand liggende zaken zelfs, maar de docent of voorzitter waardeert het des te meer.

Zolang de aandacht maar op hen gericht is.

 

Inmiddels weet ik dat deze trigger ontstaan is in mijn jeugd. Thuis, was er iemand die steevast de aandacht opeiste en altijd op een negatieve manier. Ik leerde mij in te houden, aan te passen en lief te zijn. Maar ook op school, bij anderen thuis, op straat of in een winkel bleek het, zeker voor een meisje, veiliger om mijzelf niet te duidelijk te uiten. 

 

Zo jammer, want stel dat ik begrepen had dat ik mijn goddelijke gang mocht gaan, dan had ik al veel eerder geleerd wat ik nu weet.

Je goddelijke gang betekent immers niet egocentrisch, narcistisch of met veel herrie en aandacht jouw ruimte innemen. 

Je goddelijke gang is authentiek en vol vertrouwen aangezien je weet dat je gedragen wordt door die goddelijke vonkel die in jou aanwezig is,

net als in alles en iedereen.

 

 

 

Het vijfde chakra

 

Het vijfde chakra (het keelchakra) wordt geassocieerd met creativiteit, communicatie en zelfexpressie.  

 

Als dit chakra onvoldoende actief is, leven we met een laag zelfbewustzijn, zijn we verlegen en onvoldoende in staat om onszelf uit te drukken. 

 

Als dit chakra overactief is, praten we teveel en zijn we slecht in staat om te luisteren.

We zijn te druk met de dialoog in ons eigen hoofd en daardoor niet in staat om de ander te horen.

 

Goed kunnen luisteren betekent ook dat we niet snel afgeleid raken zodat we kunnen luisteren naar een mantra en in gebed of meditatie kunnen zijn. Je aandacht is naar binnen gericht, naar de subtiele lagen zodat je minder aandacht verspilt aan het externe, het grove niveau..

 

We gaan inzien dat niets op zichzelf staat, dat alles transformeert en zal vergaan. 

Dat maakt ons minder gehecht en kalmer.

Leven vanuit dit chakra betekent eenvoudig leven en hoogwaardig denken.

Je verdiept je in de absolute kennis en wilt deze delen.

 

 

Image banner: Paul Klee Classical Grotesque 1923. The Met, NYC