· 

2020 ARE YOU READY?!!

2020 ARE YOU READY?!! 

Deze foto's zijn op 4 januari 2020 gemaakt, en je ziet het; ik heb er zin in.

 

'Heb je dit aangevoeld of zo?', zeggen steeds meer mensen tegen mij, refererend aan de hele corona-toestand én het feit dat ik eind januari 2020 de huur van mijn yogastudio heb opgezegd.

 

Als ik mijn aantekeningen van 2019 terug kijk lees ik enorm veel ideeën voor lessen en workshops, en ook allerlei plannen en inspiratie voor mijn studio. Toch heeft iets zich in de loop van vorig jaar in sneltreinvaart ontwikkeld waardoor ik begin dit jaar besluit dat het roer om moet.

 

Binnenin mij wil iets uitgedrukt worden, het moet eruit. En ik realiseer mij dat ik daar tijd en ruimte voor moet creëren. If not now, when?, klinkt het in mij.

 

We denken liever niet over de dood na, dat noemen we in onze cultuur luguber en we vinden het eigenlijk ook een beetje sneu dat een gezond mens zich daarmee bezighoudt.

Vreemd hè, want niemand ontkomt er uiteindelijk aan.

Niet dat ik depressief bij de pakken neer wilde zitten, integendeel!

Ik ging mij bewuster bezighouden met de vragen: wat wil ik nou écht, waar verlang ik naar?

Wat zorgt dat mijn hart een levenssprongetje maakt en dat mijn ziel begint te jubelen?

Niet op mentaal niveau dus, maar echt gevoeld van binnen uit.

 

Door meditatie en andere oefeningen in bewustwording werden de contouren van mijn verlangen steeds duidelijker. Bovendien begreep ik het pad dat ik reeds had afgelegd.

 

In de loop van 2019 was een andere energie voelbaar dan de jaren ervoor. Als je, zoals ik, inmiddels al ruim 50 jaar terug kunt kijken, dan zul je waarschijnlijk concluderen dat we wel van alles roepen, maar dat er in al die jaren niets veranderd of verbeterd is en er een groot aantal zaken zelfs verslechterd is. Er moet dus iets gebeuren en daar krijgen we nu de gelegenheid voor.

 

Er iets groters aan de gang en ik hoop zo dat jullie dit ook kunnen ervaren. Het is wat ik eind 2019 voelde en waarop ik mij blijkbaar wilde voorbereiden.

 

Dat mijn yogastudio na negen ogenschijnlijk als een kaarsvlammetje doofde is best verdrietig. Ik voel me altijd sterk verbonden met en verantwoordelijk voor mijn klanten, dus dit was het tegenovergestelde van wat ik voor ogen had. Niet dat ik een knalfeest in gedachten had, maar een Hanneke-waardig afscheid had ik graag willen delen. 

 

Het is niet anders en ik wil niet meer 'terug' en ik hoop dat ook jullie voelen dat er een steeds ruimere mate van bewustzijn voelbaar is en dat we nu de gelegenheid krijgen om daarin mee te gaan.

Een grote groep mensen wil het liefst terug naar het bekende en zal dit alles onzin vinden en heel hard 'nee!' en 'boeh' roepen. 

Er is minstens zo'n grote groep die het wel aanvoelt en begrijpt, maar niet zo goed weet hoe en waar.

En dan is er die steeds groter wordende groep die het aan alles voelt en weet en er, met een beetje kriebels in de buik, ontzettend aan toe is en het voortouw neemt.

 

Hoe groter de groep mensen is die naar de lichtzijde wil, dus naar de hogere frequentie van vrede, liefde, harmonie, stilte, vrijheid, compassie en overvloed, des te waarschijnlijker is het dat we steeds verder weg zullen gaan van de schaduwkant, de kant waarin we ons nu nog bevinden.

Kijk maar om je heen en volg het nieuws en je wordt overspoeld door de lage frequentie van wrok, jaloezie, angst, roddel, manipulatie, boosheid, afgunst, verdeeldheid en tekort.

 

Als je in de schaduwkant leeft 'neem' je, terwijl je in de overvloedigheid van de lichtzijde durft te geven.

Dat klinkt makkelijker dan het zomaar is, want we denken altijd in tekorten (schaduwzijde), terwijl we alles al zijn en in ons hebben.

Door oefening en inspiratie en door je af te stemmen op de juiste golflengte (bv door de mensen met wie je omgeeft) zul je merken dat het steeds makkelijker en fijner wordt, omdat het is wat je van nature bent.

 

We gaan de donkere maanden weer tegemoet ... zullen we kaarsjes aansteken, kaarsjes in ons eigen en in elkaars levens?

 

Ik wens ons heel veel vrede, liefde, harmonie, stilte, vrijheid, compassie en overvloed.

xx Hanneke