· 

Je diepste verlangen

Toen ik nog in de commerciële wereld rondwandelde was de elevator pitch wel een dingetje: 'zorg dat je altijd en overal binnen een minuut kunt vertellen wie je bent en wat je wilt'. 

 

Maak het dus niet te bloemrijk en niet te lang en zorg ervoor dat degene met wie je in de lift staat, jou niet zal vergeten en je opnieuw wil ontmoeten. Enfin, best lastig dus en als het echt belangrijk voor je is kun je beter een copywriter inschakelen.

 

Dit is , vooralsnog, mijn elevator pitch.

 

Mijn naam is Hanneke Norbruis, ik ben La Que Sabe.

 

Lang geleden, op mijn 37e - toen ik nog tango op hakken danste en een carrière ambieerde -

liep een grote liefde mijn leven uit met de woorden dat ik een ander moest zoeken omdat ik,

in tegenstelling tot hem, wél bijdroeg aan de maatschappij en dus beter verdiende.

 

Inmiddels weet ik dat je bijdraagt als je je zielsverlangen leeft én deelt.

Ik vraag jou daarom ‘Wat is jouw diepste verlangen.

Waarvan gaat jouw hart vlammen en jouw ziel jubelen?

Wat wil je nou écht?’

‘Dus waar gaat jouw leven over?’

Herinner je jouw La Que Sabe.

De wijze, wilde oervrouw in jou die alles al weet. 

 

Met hart en ziel help ik je daarbij. Liefde, Hanneke 

 

Maar neem die elevator pitch ook weer niet te serieus en oefen wat. Zie het als een spel, en in dat spel kan voor jou duidelijk worden wat er eigenlijk echt toe doet in jouw leven. Want als je begrijpt wat je echt wilt, dan verandert er van alles.

 

Toch kun je jouw diepste verlangen kun je niet 'bedenken', het is geen zaak voor je hoofd. Onze diepste wens is de herinnering aan de essentie, een heel sterk allesomvattend weten dat geen twijfel kent, maar dat we vergeten zijn omdat het bedolven is onder allerlei lagen van opvoeding, sociaal gewenst gedrag, herinneringen, emoties, concepten en meningen van hoe het hoort. Diep in ons ligt de waarheid te wachten totdat wij haar zelf wakker kussen.

 

Misschien droom je ervan om met een zeilboot de wateren over te varen of om je langere tijd terug te trekken uit de hectiek ... Onder deze wensen gaat een nog dieper verlangen schuil. Een diep verlangen op zielsniveau wat jou vertelt wat jij in essentie bent en al het andere is daar een gevolg van. Het is het pad dat jij aflegt door alle lagen van jouw hele ZIJN.

 

Ooit zei een Chinese leraar tegen mij dat als ik dat ene poortje wist te vinden, er een wereld voor mij open zou gaan.

Het heeft lang geduurd voor ik begreep welk poortje ik moest openen, er waren er immers zoveel. Ik voelde me Alice in Wonderland. De meeste poortjes gaven toegang naar meer van hetzelfde, terwijl andere hardnekkig gesloten bleven en misschien was er ook de angst dat het juiste poortje tot een vrije val zou leiden.

 

Het verlangen van onze ziel bevindt zich aan de lichtzijde en toch hebben de meesten van ons het nodig om eerst in de schaduw terecht te komen om ons zodoende te herinneren wat licht is, herken je dat? Licht kun je pas goed waarnemen als het donker is.

Als je je op je knieën stort omdat je het niet meer weet, laat je LOS. Op dat moment geef je je over, laat je de controle gaan en geef je jezelf en ook het universum de mogelijkheid om te zien wat er ook is.

 

Toen ik in stilte losliet, zag ik dat ik wilde zijn wie ik ben zonder dat ik daaraan iets toe hoef te voegen. Zonder de goedkeuring van anderen, zonder mij te hoeven bewijzen omdat ik 'het' gemaakt zou hebben, erbij (waarbij?) zou horen, succesvol zou zijn ... etc.

Het lijkt een open deur en toch spelen we vele rollen, verhullen we wie we in essentie zijn en vreemd genoeg vallen we voor mensen die hun rol met verve spelen.

 

Zodra je hart jouw diepste wens in de smiezen krijgt wordt het enthousiast. Stel je grootste gemis is liefde en je diepste verlangen is samen delen, dan weet jouw hart wát het wil delen. Ik wil bijvoorbeeld graag schoonheid en wijsheid delen in de vorm van kunst, vormgeving, yoga en wijsheid van de velen die ons voorgingen in dit leven.

 

Mijn hoofd (het denken) kan de hartstocht van mijn zielsverlangen vervolgens omzetten in actie. Ik kan mooie dingen delen op social media, ik kan workshops organiseren, anderen leren mediteren, vrijwilligerswerk doen of meditatiekussens ontwerpen.

 

Als hoofd, hart en ziel op één lijn zitten dan stroomt het zeer waarschijnlijk in jou, ben je in een flow, vergeet je de tijd en voel je je lekker. We zijn zo getraind om geluk in iets of iemand buiten onszelf te zoeken, dat we nooit geleerd hebben om met onszelf te ZIJN.

'Hoe stiller je wordt, des te meer je kunt horen'

Ik help je daar graag bij.

 

Liefde, Hanneke

 

Lees hier Holistic Coaching