· 

Home Alone met de feestdagen?

Zit je alleen met kerst en Oud & Nieuw? Tja, dubbel gevoel hè.

De één vindt het heerlijk, de ander moet er niet aan denken.

 

Noem mij maar een ervaringsdeskundige 😉, want ik weet hoe het voelt om met kerst of Oud & Nieuw alleen te zijn.

 

Zo zou ik een keer Oudejaarsavond aan de andere kant van het land vieren. Het KNMI voorspelde ijzel en inderdaad, een pittige laag bedekte in razend tempo een groot deel van het land. “Ga alsjeblieft niet rijden!”, zei mijn gastvrouw, “het is hier niet te doen”.

En zo zat ik plotseling alleen die avond.

 

Jaren later landde ik, na een maand India, om 6 uur 's ochtends op Schiphol. Meestal blijf ik zo lang mogelijk wakker na een verre reis, maar dat ik 00.00 uur niet zou redden dat wist ik zeker. En zo schrokken poes en ik even na twaalven wakker van het vuurwerk.

“Oh ja, nieuwjaar”, en we sliepen weer verder.

 

Ach en ooit, besloot ik alleen thuis te blijven tijdens kerst. En als je geen kinderen of partner hebt, dan betekent dit dat het in huis echt heel stil kan zijn. Maar!, ik wilde het een beetje feestelijk maken voor mijzelf. Dus ik zou een kerstmaaltje maken. Met van die grote paddenstoelen erin. Waarna ik rond 21.30u met een keiharde pijnlijke buik in bed ben gaan liggen om vervolgens 's nachts wakker te worden en het feestmaaltje eruit te spugen. Ik heb drie dagen op bed gelegen, hartstikke ziek!

 

Maar de feestdagen kunnen je ook herinneren aan iemand met wie je graag samen had willen zijn, maar die er niet meer is of die er niet voor je kan of wil zijn.

 

Kortom, het is nogal wat die feestdagen!

 

Als {Y}introvert (kleine woordspeling van een yogi) kies ik er bewust regelmatig voor om alleen thuis te zijn, dus waarom dan niet tijdens feestdagen?

 

Wat doe ik zoal als ik thuis blijf? Dan zorg ik een beetje voor mijzelf.

  • Een warm huis is mijn luxe
  • Ik kreeg zo'n ayurveda Rituals-set cadeau. Ik houd ervan!
  • Houd je ook zo van krakend helder schoon beddengoed? Doen!
  • Ik heb een voorliefde voor mooie boeken (een passie van m'n moeder geërfd), dus ik heb overal leeshoekjes.
  • Ik omgeef me met notebooks; met daarin gedichten en quotes, een dankbaarheidsboekje, eentje met mantra's, en een plak-en-knip creatief inspiratie-boekje en eentje met het beste uit alle workshops en opleidingen die ik gevolgd heb.
  • Ik koop ze niet vaak, maar nu kruip ik lekker met van die glossy tijdschriften in bed
  • En dan lekker lang tutten in bed met ayurvedische theeën en gezonde brunches
  • Ik heb geen t.v meer in huis, maar er is altijd wel een film die ik wil kijken.
  • M'n laptop in de buurt voor blogs, dagboek en inspiratie

 

Goed voor jezelf zorgen gaat uiteraard verder dan de buitenkant alleen. Self-care is jezelf voeden aan de binnenkant

Daar help je daar graag bij met deze GRATIS Home Alone Surpirse Kit.

 

Met daarin o.a een door mij ingesproken MEDITATIE én een door mij geschreven en  ingesproken YOGA NIDRA.

En de rest is uiteraard ... SURPRISE!!

Wil je de GRATIS Home Alone Surpirse Kit in je mailbox ontvangen?

 

Mail me dan door onderstaande knop te klikken en vermeld je naam en het mailadres waarop je het wilt ontvangen.

Leuk dat je de kit besteld hebt, dank je wel!

 

Ik wens je feestdagen vol van liefde!

 

Liefde, Hanneke Norbruis

 

#compassie #hebmelief #karuna #metta #zelfliefde #zelfcompassie #self-care #liefde #hebjelief #love #chi #prana #chakras #shakti #kundalini #dankbaarheid #LiefdevolleVriendelijkheid #vrede #yoganidra #meditatie #rust #yinyang #balans #harmonie #soulyoga

Reactie schrijven

Commentaren: 0