· 

Hanneke gaat netwerken

Mijn introductie bij ZaanLinQ, Hanneke Norbruis van YOGA Hanneke Norbruis

 

Welkom! Mijn naam is Hanneke Norbruis, naamdrager van YOGA Hanneke Norbruis waar yoga, meditatie, pilates en massages worden gegeven. Inmiddels bestaat mijn studio, in gebouw De Juliana in de Schildersbuurt in Zaandam, alweer 8 jaar!

 

En ik heb plannen!

Niet om groter te worden, maar juist om nóg dieper te gaan.

 

Met heel veel jaren self-practice én ruime ervaring in lesgeven is dat een organische stap. Mijn manier van lesgeven is intuïtief, met humor, warmte en compassie, informeel en toch met kennis en vooral met aandacht voor joú.

 

YOGA Hanneke Norbruis wil meer dan asana’s, trends en feel-good-yoga.

 

Iedereen wil geluk, gezondheid en liefde ervaren. Wat is jouw hartenwens? Waar gaat jouw leven over? Hoe kan jij meer tijd voor jezelf maken? Wat maakt dat jij lekkerder in je vel gaat zitten? En wat houd je tegen?

 

Ken je De Mythe van Inanna?

Inanna wil bij haar grote liefde zijn die recentelijk is overleden. Om daar te komen moet ze afdwalen naar de onderwereld waarbij ze door zeven poorten gaat. Telkens als ze door een poort verder af wil dalen moet ze sieraden en kleding afleggen. Als ze uiteindelijk volledig naakt is en al haar aardse bezittingen heeft afgelegd, is haar Ware Zelf te zien.

Het verhaal symboliseert onze tocht naar bevrijding, voorbij alle maskers en rollen die we spelen, voorbij alle concepten en overtuigingen waar we aan vasthouden. De grote liefde is jouw echte Zelf. De 7 poorten zijn de verschillende lagen die je los gaat laten om daar te komen. Diezelfde symboliek vinden we in de Dans van de 7 Sluiers die Salomé uitvoerde. En ook in onze 7 belangrijkste chakra’s waarin allerlei informatie versluierd ligt te wachten om wakker te worden.

 

‘Daar heb ik allemaal geen tijd voor’, hoor ik je denken. Want je hebt het immers al druk genoeg, je rent maar door, werk en privé, alles en iedereen trekt aan je en bovendien voel je je schuldig als je daaraan niet eerst aandacht besteedt.

Tijd voor jezelf? Hoe dan?

 

Dát dus, dáár gaat het over! Weer in balans komen, met gemak je vele taken op je nemen zonder dat je daarna als een zandzak op de bank in slaap valt, of juist ‘s nachts klaarwakker ligt. Je gezond en energiek voelen, weer zin in van alles, motiverend naar jezelf en anderen … en zoveel meer!

 

Karuna, met liefdevolle groet, Hanneke Norbruis

 

(Karuna = compassie = actie ondernemen om deze wereld weer in haar natuurlijke balans te brengen)