· 

And she is soft

I’m so done with being sorry for my softness. ⁣

⁣⁣

My heart. ⁣⁣

My body. ⁣⁣

⁣⁣

For they are soft. ⁣⁣

⁣⁣

I always felt that being harder meant being the tougher one. ⁣⁣

The stronger one. The more resilient, of the two. ⁣⁣

⁣⁣

So I lived my whole life wishing to be more hard.

For a body that would look it.

For a heart that wouldn’t balloon and break so easily with it. ⁣⁣

⁣⁣

But I’m done being sorry for my softness.

Instead, I’ve grown quite fond of it. ⁣⁣

⁣⁣

I like how it feels. I like how it looks. I like how pretty much anything can move me to emotion.

How my heart, while it swings both ways, feels it all. Happiness and sadness, in all its entirety.

I like knowing that the love I’ve experienced is so valuable,

that trading in all of my heartbreak would never be worth it. ⁣⁣

So I think I’ll keep it. ⁣⁣

I think I’ll continue to learn to love my softness. ⁣⁣

⁣⁣

Because she is strong. ⁣

She is tough. ⁣

She is beautiful. ⁣

She is resilient. ⁣⁣

⁣⁣

And she is soft.

 

Geschreven door The Birds Papaya

Op mijn 34e was ik design-manager bij een bekend kledingbedrijf in Nederland. Een bedrijf met verschillende afdelingen en meerdere design-managers en ik was degene met het laagste salaris. Ik was daar slecht in, in onderhandelen over geld. Sterker nog, degene die mij voor deze baan had gevraagd verhoogde zelf mijn voorstel. Dat was me notabene al eens eerder gebeurd!

 

Tijdens het eindejaar-gesprek werd mij gezegd dat ik 'te aardig' was, dat ik harder moest worden als ik deze functie wilde behouden.

Dat is me niet gelukt en drie maanden later heb ik afscheid van deze (ogenschijnlijke) droombaan genomen.

 

Ik heb mijzelf daarna nog vele malen geweld aangedaan door te denken dat ik moest passen in de hardheid van ons samenleven.

Maar "I’m so done with being sorry for my softness"!

 

Laten we liefhebben! Laten we onze eigen vergissingen en die van anderen omarmen "het geeft niet lieverd, we proberen het gewoon nog een keer". Laten we begrijpen dat niemand perfect is, dat we allemaal het leven aan het leren zijn. Laten we begrijpen dat als we liefde, vrede en harmonie willen we de balans tussen hard en zacht, mannelijk en vrouwelijk, zon en maan, goed en fout ... moeten respecteren.⁣

 

Liefs, Hanneke

 

#compassie #hebmelief #karuna #metta #zelfliefde #zelfcompassie #liefde #hebjelief #love #chi #prana #chakras #shakti #kundalini #dankbaarheid #LiefdevolleVriendelijkheid #vrede #chakras #yoganidra #meditatie #rust #yinyang #balans #harmonie #dankbaarheid